tortenet_255   

TÖRTÉNET

Egy vállalat hosszú és tekintélyes történelemmel, a Caffè Vergnano-t 1882-ben alapították. A cég egy kis üzlettel kezdte Olaszországban, Chieri-ben, a Turin-hegy lábánál található kis faluban, melyet a jelenlegi tulajdonosok nagypapája Domenico Vergnano alapított.

A család elhivatottsága hamar világossá vált – ez a kis üzlet elsajátította a kávé pörkölésének és eladásának minden titkát. A cég megdöbbentő tempóval növekedett, első három olasz üzletüket Turin-ban, Alba-ban és Chieri-ben nyitották. A valódi előrelépés 1930-ban történt, ami egy bátor döntésnek köszönhető – megvásároltak egy kávé üzemet Kenyában.

CAFFE VERGNANO NAPJAINKBAN

13.500 m2 alapterületű üzemükben 24 gyártósoron történik a gyártás. Olaszországban 45 kereskedelmi láncban, 4.500 vendéglátóhelyen és 60 Vergnano kávézóban vásárolhatók meg termékeik. 90 féle terméket gyártanak, és 67 országba exportálnak, köztük Magyarországra is.

napjaink_630

 

VERGNANO KÁVÉ GYÁRTÁSA

A KÁVÉ: tökéletes keveréke a hagyománynak és az innovációnak. A kiváló minőségű keverékek a gondosan válogatott, legjobb alapanyagoknak köszönhetőek, valamint a rendkívüli gyártási folyamatnak. 

A PÖRKÖLÉS: a kávé gyártásban ez a legfontosabb folyamat. A Caffè Vergnano hagyományos módon készíti a kávét: a különböző kávé fajtákat külön pörkölik típusonként. Ennek köszönhetően mindegyik típusnál a legmegfelelőbb pörkölési szint érhető el.

A GYÁRTÁS: a legtöbb modern pörkölő üzem „turbó” ipari megoldást alkalmaz a kávé pörkölésben, 5-6 perc alatt, magas hőmérsékleten pörkölik a kávét. A Vegnano ezzel ellentétben lassú pörkölést alkalmaz, ami 18-22 percig tart. Minden egyes újabb adag pörkölését egyedileg ellenőrzik, ez garantálja az egységes minőséget, és hogy megfelelő ideig tartson a pörkölés.

gyartas2_350 
Termékeink